Siunasi

Eduskunta siunasi lain. ”Muistakaa siunata issennä”, sanoi Kaustiselta kotoisin ollut mummuni muistuttaessaan iltarukouksesta. Älä aivan siunaa, varoittaa joku. Voimme toivottaa toisillemme siunausta. Joku voi olla siunatussa tilassa. Yhdelle siunaantuu paljon omaisuutta, ja toinen voi olla siunattu taas monilla lahjoilla.

Siunaamisella voidaan tarkoittaa ainakin vahvistamista, rukoilemista, Jumalan nimen tyhjää hokemista, hyvällä varustamista sekä turvan, onnen tai menestyksen toivottamista. 

”Puhua hyvää selän takana, puhua hyvän vasten kasvoja”, laulavat Eve ja Ossi. Pohjimmiltaan siunaaminen onkin hyvän ajattelemista ja puhumista. Syntyy ketju; kun ajattelen hyvää, myös puhun hyvää, ja kun puhun hyvää, teen myös hyvää.  
Siunaaminen on Jumalan läsnäolon toivottamista.Me ihmiset saamme olla siunauksen välittäjiä, sillä siunaus tulee itse Jumalalta. Ja Jumalan hyvä on parasta! 

Siunausta
varustusta, varjelusta,
väistyy kirouksen musta

siunaus tuo lohdutusta
syntiin armahdusta.

Oili Ijäs.Oili Ijäs
nuorisotyönohjaaja
Lohtajan seurakunta
oili.ijas@evl.fi

Luukas 24:46-53

Jeesus sanoi opetuslapsilleen:
    ”Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. Te olette tämän todistajat. Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta.”
    Jeesus vei opetuslapset ulos kaupungista, lähelle Betaniaa, ja siellä hän kohotti kätensä ja siunasi heidät. Siunatessaan hän erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen. He kumartuivat maahan asti ja osoittivat hänelle kunnioitustaan, ja sitten he riemua täynnä palasivat Jerusalemiin. He olivat alati temppelissä ja ylistivät Jumalaa.