Päiväkerhot

Syttyy kynttilä. Istumme nyt hiljaa.
Jeesus luonamme, valon tuojamme.

Päiväkerhot ovat kirkon järjestämää kristilliseen arvopohjaan perustuvaa varhaiskasvatusta 3–5-vuotiaille lapsille. Päiväkerhossa lapsille kerrotaan turvallisessa ilmapiirissä kristillisen uskon keskeisiä asioita lapsentajuisesti perustuen lähetyskäskyyn ja lasten evankeliumiin. Päiväkerho auttaa myös lasten sosiaalista ja toiminnallista kehitystä.

Kerho tarjoaa lapselle mahdollisuuden päästä mukaan iloiseen, rakkauden täyteiseen ja pedagogiseen toimintaan. Kerhoissa opetellaan hiljentymistä sekä ihmetellään elämän pieniä ja isoja asioita, leikitään, lauletaan, askarrellaan, satuillaan ja opetellaan ryhmätaitoja.

Päiväkerhot kokoontuvat

Päiväkerhot on tarkoitettu 3-6-vuotiaille lapsille. Syksyllä alkaviin kerhoihin pääsevät kyseisenä vuonna 3 vuotta täyttävät lapset ja niihin ilmoittaudutaan keväällä.  Toimintakauden kuluessakin voi kysyä paikkoja. Myös kunnan varhaiskasvatuksen piirissä olevat lapset voivat tulla mukaan kerhoon.

Päiväkerhoissa hiljennymme yhdessä "Jumalan piirissä" Raamatun kertomusten äärellä eläytyen, rukoillen ja laulaen. Leikkien, liikkuen, kädentaitoja harjoitellen ja yhdessä toimien opimme huomioimisen, auttamisen, jakamisen ja hyväksymisen taitoja.

Päiväkodin, Leppiksen ja Hirvenpesän lapsiryhmille sekä esikoululaisille pidetään seurakunnan järjestämiä tuokioita.

Päiväkerhojen toimipisteet

Marinkaisten rukoushuoneessa, Vanha Rantatie 38
Maanantaisin klo 10-13

Pappilan kerhotilassa, Alaviirteentie 105
Keskiviikkoisin klo 10-13

Liikuntapainotteiset kerhot

Kerhokauden aikana pidetään muutaman kerran kaikkien perhekerhojen ja päiväkerhojen yhteisiä liikuntapainotteisia kerhoja Mainingissa. Samaan aikaan ei ole muita kerhoja.