Perhejuhlat ja hautajaiset

Ota yhteyttä!

Kaste-, vihkimis- ja hautajaisjärjestelyt voi hoitaa kirkkoherranvirastossa. Myös juhlatilat voi varata samasta paikasta.

Lohtajan seurakunnan kirkkoherranvirasto
Alaviirteentie 105, Lohtaja
06 8296 711

Leirikeskukset varataan palvelupäälliköltä
050 3147 540

Elämän kohokohtia kannattaa juhlia

Kirkonkellojen kutsu herkistää tunnelman suvun ja ystävien kokoontuessa perheen pariin. Pitkät perinteet ristiäisissä, rippijuhlissa, häissä ja hautajaisissa jäsentävät elämänkaartamme ja muodostuvat käännekohdiksi ja vahvoiksi muistoiksi. Kirkko tukee seurakuntalaisia elämänkaaren keskeisissä vaiheissa, niin ilossa kuin surussa. Tärkeintä erilaisten juhlien järjestämisessä eivät ole ulkoiset puitteet, vaan mahdollisuus olla lähellä Jumalaa ja läheisiä ihmisiä tärkeässä elämänvaiheessa.

Pyydä siunausta

Siunausta voi pyytää elämän eri tilanteissa. Kodinsiunaus on juhlava tapahtuma, jossa pyydetään yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa siunausta kodille ja sen asukkaille. Siinä ei siunata vain seiniä ja uusia tiloja, vaan ennen kaikkea kodin ihmiset ja heidän elämänsä. Siunauksen pyytäminen on hyvän toivomista perheen elämään.

Maistraatissa solmittu avioliitto voidaan siunata kirkollisesti. Myös avioliiton vuosipäiviä kannattaa juhlia. Siunausta voi pyytää myös työpaikalle tai uusien tilojen käyttöönoton yhteydessä.

Juhlatilat

Seurakunnan juhlatiloja voi varata kirkollisia perhejuhlia sekä esimerkiksi syntymäpäiväjuhlia, kihlajaisia ja sukujuhlia varten. Tiloista peritään vuokra voimassa olevan hinnaston mukaan.

Pitopalvelu

Kokkolan seurakuntayhtymän tiloissa vietettäviin perhejuhliin on mahdollista tilata myös tarjoilu seurakuntayhtymältä. Voit ottaa yhteyttä tilan henkilökuntaan ja neuvotella tarjoiluista ja hinnastoista tarkemmin heidän kanssaan.