Rippikoululaiset sisaruspiirissä.

Rippikoulusta eväitä elämään

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Se on kirkon kasteopetusta, jonka aikana nuori saa eväitä elämäänsä, kun yhdessä muiden nuorten ja seurakunnan aikuisten kanssa pohditaan elämään ja uskoon liittyviä asioita.

Useimmiten rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikouluun ilmoittadutaan loppusyksystä. Vaikka kävisi rippikoulun leirijakson muualla kuin Lohtajan seurakunnan järjestämällä leirillä, ilmoittaudutaan silti rippikouluun nettilomakkeen kautta, sillä alkujakson kaikki suorittavat omassa seurakunnassa.

Rippikoulu alkaa seurakuntajaksolla eli seurakunnan toimintaan tutustumisella ja osallistumisella sekä yhdessä tekemisellä. Seurakuntajakso on kaikille yhteinen riippumatta siitä, minkä rippikoululeirin valitset.

Rippikolun aloitustilanteeseen kutsutaan kaikki rippikoululaiset perheineen. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkossa on yhteinen infotilanne.
Rippikoululaiset saavat seurakuntajakson osallistumiskortit, eli riparikortit, jotka sisältävät luettelon rippikouluun kuuluvista seurakunnan tilaisuuksista. Korttia täytetään yhdessä ja seurakunnan työntekijät varmentavat nimikirjoituksellaan osallistumisen. Jumalanpalveluksissa on jokaisella vuorollaan myös palvelutehtäviä.

Rippileiri 2020

Leiri on 17.-24.7. Nuolisen leirikeskuksessa Kaustisella ja konfirmaatio 26.7. Lohtajan kirkossa.
Leirimaksu on 160 euroa. Maksuun sisältyy Raamattu.