Rippikoululaiset sisaruspiirissä.

Rippikoulusta eväitä elämään

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Se on kirkon kasteopetusta, jonka aikana nuori saa eväitä elämäänsä, kun yhdessä muiden nuorten ja seurakunnan aikuisten kanssa pohditaan elämään ja uskoon liittyviä asioita.

Useimmiten rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta.

Rippikoulu 2020-2021

Rippikoulu alkaa adventtina ja jatkuu konfirmaatioon saakka. Talven mittaan on tapaamisia ja muita tilanteita, joihin rippikoululaisen kuuluu osallistua (= seurakuntaan toimintaan osallistumisjakso). Rippikoululainen täyttää riparikorttia osallistumisista ja kortin tulee olla täytetty leirille tultaessa.

Infohetki ja ensimmäinen lähipäivä

Rippikoululaiset vanhempineen kutsutaan ensimmäisenä adventtina su 29.11. klo 10 Lohtajan kirkkoon. Messun jälkeen on rippikouluinfo. Infohetki on ohi noin klo 12.
Ensimmäinen lähipäivä on 7.12. klo 17.30-20.30 kirkossa. (Tämä koskee kaikkia muita paitsi Kälviän srk:n leirille ilmoittautuneita.)

Rippikouluun ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu rippikouluilmoittautumislomakkeilla. Tämä koskee myös niitä, jotka valitsevat jonkun järjestön tai herätysliikkeen järjestämän rippikoululeirin. Ilmoittautumislomakkeen löydät leirin nimeä klikkaamalla.
Ilmoittautuminen alkaa 13.11. klo 16, ja päättyy 20.11. klo 16.

Rippileirit 2021

Lohtajan seurakunnan rippikoulu, ripari Vasikkasaaressa, Kokkolassa 7.-14.6.

• Konfirmaatio su 20.6. Lohtajan kirkossa
  • Leirille mahtuu 30 rippikoululaista

Lohtajan seurakunnan rippikoulu, leirijakso joku muu kuin Lohtajan tai Kälviän

• esim. jonkun herätysliikkeen tai järjestön ripari tai urheiluripari (myös päivärippikoulu esim. Kokkolassa)

Kälviän 1-ripari Majakassa, Halsualla 7.-24.6.

• Konfirmaatio la 10.7. Kälviän kirkossa
  • Leirille mahtuu 20 rippikoululaista

Kälviän 2-ripari Vasikkasaaressa, Kokkolassa 28.6.-5.7.

• Konfirmaatio su 10.7. Kälviän kirkossa
  • Leirille mahtuu 40 rippikoululaista

Tänä vuonna lohtajalaiset voivat ilmoittautua myös Kälviän seurakunnan riparille (ja toisin päin). Ilmoittautumisaika on sama Lohtajalla ja Kälviällä.
Rippikoulu alkaa Kälviän kirkossa su 29.11. klo 10. Lue lisätietoja Kälviän seurakunnan rippikoulusta.

Rippikoulusta ja maksuista

Lohtajan leirimaksu (ruokamaksu) on 160 euroa ja 220 euroa, jos et kuulu Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntaan.  Maksu maksetaan kesällä leirin jälkeen. Maksusta voi saada alennusta tai vapautuksen kirjallisella anomukmihinkäänsella, joka kysytään ilmoittautumislomakkeessa. Seurakunta lahjoittaa rippikoululaisille Raamatun.

Kälviän riparin hinta on 140 euroa. Rippikoululainen maksaa sen hinnan, mille leirille ilmoittautuu. Kälviän seurakunta tukee leiriläisiä 20 eurolla enemmän kuin Lohtajan seurakunta. Siksi hinta on eri.

Rippikoulun lähiopetuspäivät käydään sen seurakunnan tilanteissa, minne on ilmoittautunut rippikouluun (näitä on muutama rippikouluaikana). Seurakunnan toimintaan osallistuminen (”riparikortin täyttäminen”) voi muuten tapahtua omassa seurakunnassa.

Huom! Kun valitset sinulle sopivaa leiriä, ota huomioon leiripäivät. Huomioon otettavaa on myös se, että leiriltä ei voi olla pois esim. harrastusten takia. Kälviän seurakunnan lomakkeen alussa valitaan leiri, jolle ilmoittautuu. Lohtajalla on kaksi eri lomaketta. (Katso tarkemmin edellä.) Jos mikään näistä vaihtoehdoista ei sovi sinulle, ota yhteyttä.

Huom! Kälviän riparilla on mahdollista esittää kaveritoiveita. Jos haluat toivoa kaverin kanssa samalle leirille, nimeä mielellään yksi, maksimissaan kaksi, kaveria.

Huom! Lomakkeessa on kysymyksiä myös mm. allergioista, sairauksista ja muista sellaisista asioista, jotka ilmoitetaan luottamuksellisesti.  Oppimisasioissa seurakunnasta voidaan konsultoida koulun erityisopea, että osattaisiin paremmin ottaa nuoren erityistarpeet huomioon. Mutta tähän tarvitaan lupa vanhemmilta.

Kun ilmoittatuu Kälviän riparille, ei enää tarvitse ilmoittautua Lohtajalle. Teemme rippikouluasioissa yhteistyötä.
Jos ilmoittautuu muulle kuin Lohtajan tai Kälviän leireille, pitää valita Lohtajan seurakunnan nettisivuilla Lohtajan seurakunnan rippikoulu, leirijakso joku muu kuin Lohtajan tai Kälviän.

Lue lisää konfirmaatioista.

Jos sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä.

Seuraa myös näitä

Rippikoululaisille ja vanhemmille luodaan omat WhatsApp-ryhmät yhteydenpitoa varten.
Kokkola-lehden kirkolliset ilmoitukset
Instagram: lohtajaseurakunta