Rippikoululaiset sisaruspiirissä.

Rippikoulusta eväitä elämään

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Se on kirkon kasteopetusta, jonka aikana nuori saa eväitä elämäänsä, kun yhdessä muiden nuorten ja seurakunnan aikuisten kanssa pohditaan elämään ja uskoon liittyviä asioita.

Useimmiten rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta.

Rippikoulu 2021 -2022

Rippikoulu alkaa 1. adventtina su 28.11. klo 10 Lohtajan kirkossa. Messun jälkeen on rippikouluinfo, joka kestää noin klo 12 asti. Tänne kutsutaan rippikoululaiset vanhempineen.

Talven mittaan on tapaamisia ja muita tilanteita, joihin rippikoululaisen kuuluu osallistua (seurakuntajakso eli seurakunnan toiminnan osallistumisjakso). Rippikoululainen täyttää seurakuntajaksolla riparikorttia osallistumisista ja kortin tulee olla täytetty leirille tultaessa.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon.

Rippileirit 2022

1. Lohtajan seurakunnan rippikoulu

• Rippileiri to 16.-to 23.6. Majakassa, Halsualla
  • Konfirmaatio su 26.6. Lohtajan kirkossa.
  • Tänne mahtuu 18 rippikoululaista

2. Lohtajan ja Kälviän rippikoulu

• Rippileiri la 30.7.-la 6.8. Vasikkasaaressa, Kokkolassa
  • Konfirmaatio su 7.8. Kälviän kirkossa
  • Tänne mahtuu 12 lohtajalaista (ja 15 kälviäläistä)
  • Mukana sekä Lohtajan että Kälviän työntekijöitä

3. Rippileiri ja konfirmaatio muualla

• järjestön tai herätysliikkeen järjestämä ripari

• alkaa ma 8.11. klo 18 ja päättyy ma 15.11. klo 18.
  • ilmoittaudu rippikouluun tästä linkistä ja valitse lomakkeen alussa haluamasi ryhmä eli ripari.
  • paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
  • jos valitset jonkun järjestön tai herätysliikkeen järjestämän rippileirin, ilmoittaudut kuitenkin myös seurakunnan rippikouluun, koska seurakuntajakso suoritetaan omassa seurakunnassa.

Rippikoulusta ja maksuista

Leirimaksu (ruokamaksu) on 160 euroa.  Maksu maksetaan kesällä leirin jälkeen. Maksusta voi saada alennusta tai vapautuksen kirjallisella anomuksella, joka kysytään ilmoittautumislomakkeessa. Seurakunta lahjoittaa rippikoululaisille Raamatun.

Huom! Kun valitset sinulle sopivaa leiriä, ota huomioon leiripäivät. Huomioon otettavaa on myös se, että leiriltä ei voi olla pois esim. harrastusten takia.

Huom! Lomakkeessa on kysymyksiä myös mm. allergioista, sairauksista ja muista sellaisista asioista, jotka luottamuksellisesti kerrotte. Me emme saa tietoja esim. koulusta tai muualta. Oppimisasioissa: jos annatte luvan, voimme konsultoida koulun erityisopea, että osaisimme parhaiten ottaa nuoren erityistarpeet huomioon.

Lue lisää konfirmaatioista.

Jos sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä.

Iloisin ripariterveisin, riparitiimin puolesta!

Oili Ijäs p. 050 3147390, Iiro Pyrhönen p. 050 3147362 ja Anne Perander p. 050 3147387

Seuraa myös näitä

Rippikoululaisille ja vanhemmille luodaan omat WhatsApp-ryhmät yhteydenpitoa varten.
Kokkola-lehden kirkolliset ilmoitukset.
Instagram: lohtajaseurakunta