Kuvakoosteessa nuoria metsässä, kitaransoittaja ja paljaat jalat ympyrässä.

Nuoret

Sanaa ja seuraa, pelejä ja pureskeltavaa, musaa ja muuta mukavaa.

Nuorten toiminta on suunnattu pian rippikouluun tuleville, rippikouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Tuu mukahan ja taho kaveriaki!

Seurakunnan nuorisotyössä on monenlaisia juttuja nuortenilloista valtakunnallisiin suurtapahtumiin asti.

MUST-tapahtuma

Seurakunnan oma MUST-tapahtuma järjestetään helmikuun alussa  ja se on "must" eli pakollinen riparilaisille, ja muille toivottavasti myös myönteinen "must"...

Nuortenillat

Nuorteniltoja on säännöllisesti syksy- ja kevätkausina keskiviikkoisin klo 19 pääosin pappilan kerhotilassa, Alaviirteentie 105.

Nuoppari

Seurakunnan nuoppari on joka kuukauden 3. perjantai klo 17-20 Lohtajan koulun nuorisotiloissa Nuopparilla, Alaviirteentie 12.

Yhteistyö koulun kanssa

Seurakunta pitää yläkoululla päivänavauksia ja koulupäivystystä. Yläkoulun oppilaat osallistuvat vuosittain seurakunnan pääsiäisvaellukseen, koulun Kauneimpiin joululaluihin sekä koulu aloitus- ja päätöskirkkoihin. 8.-luokkalaiset osallistuvat palvelupäivään. Seurakunta järjestää konsertteja, lähetystyöntekijöiden vierailuja sekä tuntivierailuja.

Retket ja leirit

Nuorille järjestetään erilaisia retkiä. Kesän riparilaisille järjestetään jatkisviikonloppu syyskuussa ja lokakuussa syysloman alkaessa osallistutaan Myrskyleirille Ohtakarin leirikeskuksessa. Vuoden mittaan käydään myös rovastikunnan ja lähiseurakuntien nuorten tapahtumissa.

Maata näkyvissä -festarit

Perinteeksi on muodostunut marraskuinen matka Maata näkyvissä -festareille Turkuun. Tänä vuonna festarit on 13.–15.11.2020.

Lohtajalta lähtee festareille bussikyyti. Lähtö on perjantaiaamuna ja paluu sunnuntai-iltana. Seurakunta maksaa osan retkestä, omavastuuosuus tarkentuu myöhemmin. Maksu sisältää bussimatkat, festariliput ja ruokailut festaripaikalla ja koulumajoituksen.
Bussimatkoille on hyvä varata ruokarahaa tai ottaa eväät mukaan.

Ilmoittautuminen aukeaa syksyllä. Retkikirje, turvatietolomake ja maksulinkki lähetetään sähköpostitse ennen retkeä.

Jumalanpalvelus

Erityistapahtumien yhteydessä on nuorten omia messuja. Joka sunnuntai kutsutaan koko seurakuntaa, kaikenikäisiä, yhdessä kirkkoon jumalanpalvelukseen.

Tehtäviä tarjolla

Nuoria kutsutaan käyttämään lahjojaan; käsiä, jalkoja, päätä, korvia, suuta, olkapäätä ja sydäntä. Kaikkia tarvitaan; teetpä sitten musiikkia, ohjaat kilpailua tai pidät hartautta.

Isoskoulutus ja isosena toimiminen

Isoskoululutus alkaa syyskuussa ja koulutusta on kerran tai pari kuukaudessa  keskiviikkoisin klo 18 jatkuen nuortenillalla. Seurakunnan nuorten toimintaan osallistuminen valmentaa myös isosen tehtävään. Isoskoulutus antaa nuorille valmiuksia toimia ryhmänohjaajina varhaisnuorten leireillä ja ripareilla. Lisäksi tarvitaan talkoolaisia erilaisissa tapahtumissa.

Donkkis-avustajaksi

Nuoria tarvitaan avustajiksi Donkkis-iltoihin. Isoskoulutuksessa saa apua myös tähän tehtävään.