Kuvakoosteessa nuoria metsässä, kitaransoittaja ja paljaat jalat ympyrässä.

 

Nuoret

Sanaa ja seuraa, pelejä ja pureskeltavaa, musaa ja muuta mukavaa.

Nuorten toiminta on suunnattu pian rippikouluun tuleville, rippikouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Tuu mukahan ja taho kaveriaki!

Seurakunnan nuorisotyössä on monenlaisia juttuja nuortenilloista valtakunnallisiin suurtapahtumiin asti.

MUST-tapahtuma

Seurakunnan oma MUST-tapahtuma järjestetään helmikuun alussa  ja se on "must" eli pakollinen riparilaisille, ja muille toivottavasti myös myönteinen "must"...

Nuortenillat

Nuorteniltoja on säännöllisesti syksy- ja kevätkausina torstaisin klo 18 tai 19 pääosin pappilan kerhotilassa, Alaviirteentie 105.

Nuoppari

Seurakunnan nuoppari on joka toinen viikko yläkoulun nuorisotoimen tiloissa. Ensimmäinen kerta on 13.10.2022.

Yhteistyö koulun kanssa

Seurakunta pitää yläkoululla päivänavauksia ja koulupäivystystä. Yläkoulun oppilaat osallistuvat vuosittain seurakunnan pääsiäisvaellukseen, koulun Kauneimpiin Joululaluihin sekä koulun aloitus- ja päätöskirkkoihin. Seurakunta järjestää konsertteja ja  tuntivierailuja.

Retket ja leirit

Nuorille järjestetään erilaisia retkiä. Kesän riparilaisille järjestetään jatkisviikonloppu syyskuussa ja lokakuussa syysloman alkaessa osallistutaan Myrskyleirille Ohtakarin leirikeskuksessa, v. 2020 leiri on peruttu koronatilanteen takia. Vuoden mittaan käydään myös rovastikunnan ja lähiseurakuntien nuorten tapahtumissa.

Maata näkyvissä -festarit

Perinteeksi on muodostunut marraskuinen matka Maata näkyvissä -festareille Turkuun. 

Lohtajalta lähtee festareille bussikyyti. Lähtöpaikka ilmoitetaan myöhemmin. Lähtö on perjantaiaamuna ja paluu sunnuntai-iltana. Seurakunta maksaa osan retkestä, omavastuuosuus tarkentuu myöhemmin. Maksu sisältää bussimatkat, festariliput ja ruokailut festaripaikalla ja koulumajoituksen. 

Ilmoittaudu mukaan. Retkikirje, turvatietolomake ja maksulinkki lähetetään sähköpostitse ennen retkeä. 

Jumalanpalvelus

Erityistapahtumien yhteydessä on nuorten omia messuja. Joka sunnuntai kutsutaan koko seurakuntaa, kaikenikäisiä, yhdessä kirkkoon jumalanpalvelukseen.

Tehtäviä tarjolla

Nuoria kutsutaan käyttämään lahjojaan; käsiä, jalkoja, päätä, korvia, suuta, olkapäätä ja sydäntä. Kaikkia tarvitaan; teetpä sitten musiikkia, ohjaat kilpailua tai pidät hartautta.

Isoskoulutus ja isosena toimiminen

Isoskoululutus alkaa marraskuussa ja koulutusta on kerran tai pari kuukaudessa torstaisin klo 17 tai 18 jatkuen nuortenillalla. Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa lokakuussa. Seurakunnan nuorten toimintaan osallistuminen valmentaa myös isosen tehtävään. Isoskoulutus antaa nuorille valmiuksia toimia ryhmänohjaajina varhaisnuorten leireillä ja ripareilla. Lisäksi tarvitaan talkoolaisia erilaisissa tapahtumissa. Ilmoittaudu isoskoulutukseen.

Donkkis-avustajaksi

Nuoria tarvitaan avustajiksi Donkkis-iltoihin. Isoskoulutuksessa saa apua myös tähän tehtävään.

Seurakunta somessa

Seurakunta näkyy, kuuluu ja osallistaa myös somessa. Seuraa sivuja ja osallistu keskusteluun!

Facebook
Lohtajan seurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Instagram
@lohtajaseurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
@lohtajansrknuoret
YouTube
Lohtajan SeurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
TikTok
lohtajanseurakunta