Opettajan tytär seuraa opiskelua Laosissa.

 

Seurakunnan tukemat lähetystyöntekijät

Lähetystyö on kokonaisvaltaista kirkon työtä, johon sisältyy evankeliumin levittämistä, kristillistä palvelua (diakoniaa) ja vaikuttamistoimintaa. Evankeliumi on kristinuskon tärkein sanoma, ja tavoitteena on kertoa siitä kaikille. Ketään ei kuitenkaan pyritä käännyttämään.

Kristillinen palvelu suuntautuu kaikkia avuntarvitsijoita kohtaan riippumatta heidän taustastaan, uskonnostaan tai muusta katsomuksestaan. Autettavalta ei myöskään edellytetä muutosta suhteessa kristinuskoon. Tavoitteena on vastata ihmisen hätään. Nykyisin lähetystyössä pyritään myös poistamaan hädän syitä ja vaikuttamaan päätöksentekoon ja ihmisten osallistumismahdollisuuksiin.

Seurakunnat toteuttavat lähetysvastuutaan ulkomailla kirkon lähetysjärjestöjen ja heidän lähetystyöntekijöidensä avulla. Seurakunnilla on nimettyjä lähettejä sekä nimikkokohteita, joiden työtä ne tukevat.

Lähetystyöntekijät

Lähetystyöntekijät Petra ja Jiska Gröhn perheineen. Kuva: Eeva-Liisa Luoto.

Jiska Gröhn, Kenia

Jiska Gröhn on kotoisin Keski-Pohjanmaalta. Hän työskentelee tällä hetkellä kotimaasta Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähettämänä Kenian Kisumun lähetystyön hyväksi.

Lisätietoa Linkki avautuu uudessa välilehdessäGröhnin tekemästä lähetystyöstä.
 

Lähetystyöntekijä Sakari Heinonen.

Sakari Heinonen, Kypros

Sakari Heinonen on kasvanut lähetyslapsena Keniassa, suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon Englannissa ja hankkinut siinä rinnalla taitoja ja pätevyyttä kristilliseen mediatyöhön.

Kansanlähetyksen valmennuksen suoritettuaan hän suuntasi maaliskuun 2016 alussa Kyprokselle avustamaan SAT-7 PARSin ohjelmatuotannossa. Hänen erityisenä vastuualueenaan oli tekniikan toimiminen suorien lähetysten aikana.

Yhteystiedot: sakari.heinonen@sekl.fi
 

Kari Tynkkynen.

Kari Tynkkynen, Viro

Kari Tynkkynen toimii Kullamaan ja Mihklin seurakuntien kirkkoherrana.
Lisäksi tehtävänä on seurakuntien työntekijöiden auttaminen
ja kouluttaminen Länsi-Viron rovastikunnan alueelle.

Yhteystiedot: kari.tynkkynen@evankeliset.net

Lisätietoa Kari Tynkkysen tekemästä lähetystyöstä.
 

Kirsi Vimpari, Viro

Kirsi Vimparin päätyönä on rakentaa lapsi-, nuoriso- ja opiskelijatyötä Etelä-Virossa Tartosta käsin. Työhön sisältyy pääosin pyhäkoulutyötä, lasten- ja nuortenleirejä, nuorteniltoja ja tapahtumia sekä opiskelijatyötä eri muodoissaan. Tärkeä osa Kirsin työtä on paikallisten vastuunkantajien tukeminen ja opastaminen niin käytännön työssä kuin hengellisestikin. 

Yhteystiedot: kirsi.vimpari@sley.fi

Lisätietoa Linkki avautuu uudessa välilehdessäKirsi Vimparin tekemästä lähetystyöstä

Nimikkotyökohteet

Rovastikunnallinen kohde Venäjän Karjalassa Aunuksessa on Vitelen kirkko.