Kaksi ihmistä keskustelemassa pöydän äärellä. Ristikoriste pöydällä.

Diakonia - tukea elämään

Onko elämä solmussa tai arjen palapelin palat hukassa? Aivan jokainen voi löytää itsensä tilanteesta, jossa ei tiedä, mitä tekisi tai mistä saisi apua.

Diakonia on kristilliseen rakkauteen pohjautuvaa rinnalla kulkemista elämän eri tilanteissa, niin suruissa kuin iloissakin.

Diakonia on rohkaisua jaksamaan, toivon etsimistä, huolien jakamista. Diakoniatyö tarjoaa keskusteluapua ja rinnalla kulkemista erilaisissa elämäntilaissa. Pyrkimyksenä on ihmisen kokonaisvaltainen kohtaaminen. Vaikeuksien kanssa ei tarvitse jäädä yksin!

Diakoniavastaanotto koronaepidemian aikana

Diakoniatoimisto Lohtajan Seurakulmassa on toistaiseksi suljettu.
Diakoniatyöntekijä palvelee sinua puhelimitse ja sähköpostitse.
Jos tarvitset kaupan hävikkiruokaa, ota yhteyttä diakoniatyöntekijään. On myös mahdollista saada EU-ruoka-avustusta.

Ilmoita jos tarvitset apua ruuan kuljetuksessa tai voit olla viemässä kaupasta ruokaa tarvitseville.

Diakoniassa voidaan kohdata:

• vastaanotolla
  • Juttukaffilassa
  • kotikäynneillä
  • laitosvierailuilla
  • syntymäpäivätervehdysten merkeissä
  • kerhoissa ja piireissä
  • sururyhmässä

Lisäksi järjestetään retkiä, leiripäiviä, kirkkopyhiä, myyjäisiä ja tempauksia. Osa erityisryhmien toiminnasta on rovastikunnallista ja naapuriseurakuntien kanssa yhteistä. Kirkon vuosittaisen suurkeräyksen, Yhteisvastuukeräyksen yhteydessä järjestetään monipuolista toimintaa ja yhdessä jakamista!

Viranhaltijan lisäksi työtä tekee runsas vapaaehtoisten joukko, kuten diakoniakylätoimikunnat eri kylillä. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lohtajan seurakunta

virkavapaalla