Kaksi ihmistä keskustelemassa pöydän äärellä. Ristikoriste pöydällä.

 

Diakonia - tukea elämään

Onko elämä solmussa tai arjen palapelin palat hukassa? Aivan jokainen voi löytää itsensä tilanteesta, jossa ei tiedä, mitä tekisi tai mistä saisi apua.

Diakonia on kristilliseen rakkauteen pohjautuvaa rinnalla kulkemista elämän eri tilanteissa, niin suruissa kuin iloissakin.

Diakonia on rohkaisua jaksamaan, toivon etsimistä, huolien jakamista. Diakoniatyö tarjoaa keskusteluapua ja rinnalla kulkemista erilaisissa elämäntilaissa. Pyrkimyksenä on ihmisen kokonaisvaltainen kohtaaminen. Vaikeuksien kanssa ei tarvitse jäädä yksin!

Diakoniavastaanotto

Diakoniavastaanotolle voi varata ajan puhelimessa tai sähköpostilla. Diakoniatyöntekijän tavoitat puhelimitse p. 050 3147 393 ja sähköpostilla riikka.peltola@evl.fi. Diakoniavastaanotolle voit tulla monenlaisten huolien kanssa. Diakoniatyö on kuuntelemista, keskustelemista, tukemista, ohjausta, taloudellista apua, ruoka-apua.
Diakoniatyön kautta jaetaan kaupan hävikkiruokaa. Lohtajan seurakunta on mukana 

Diakoniassa voidaan kohdata

  • vastaanotolla
  • juttukaffilassa
  • kotikäynneillä
  • laitosvierailuilla
  • syntymäpäivätervehdysten merkeissä
  • kerhoissa ja piireissä                                                                                           
  • sururyhmässä


Lisäksi järjestetään retkiä, leiripäiviä, kirkkopyhiä, myyjäisiä ja tempauksia. Osa erityisryhmien toiminnasta on rovastikunnallista ja naapuriseurakuntien kanssa yhteistä. Kirkon vuosittaisen suurkeräyksen, Yhteisvastuukeräyksen yhteydessä järjestetään monipuolista toimintaa ja yhdessä jakamista!

Viranhaltijan lisäksi työtä tekee runsas vapaaehtoisten joukko, kuten diakoniakylätoimikunnat eri kylillä. Tervetuloa mukaan toimintaan!

ESR+ -hankePiirroskuva ESR+-hankkeesta, jossa vihreällä pohjalla avustavat kädet.

Seurakunta tukee vähävaraisia työttömiä Euroopan sosiaalirahaston hankkeella

Lohtajan seurakunta on mukana Kirkkopalveluiden aineellisen avun hankkeessa, joka osarahoitetaan Euroopan sosiaalirahasto plussasta (ESR+). 
Yhdessä tehden – tukea, tekoja ja hyvinvointia on erityisesti vähävaraisille työttömille ja työelämän ulkopuolella oleville aikuisille sekä heidän perheilleen suunnattu hanke.

Kyseessä on ryhmähanke, jota seurakuntien osalta koordinoi Kirkkopalvelut ry.

Hanketoiminnan lähtökohtana on avuntarvitsijan henkilökohtainen kohtaaminen ja hänen avuntarpeensa. Hanketoiminta tapahtuu osana normaalia diakoniatyötä, jossa ihminen kohdataan hänen kokonaistilanteensa huomioon ottaen.

Palveluohjauksen ja muun avun ja tuen lisäksi hankkeen puitteissa voidaan antaa EU:n rahoittama 40 euron arvoinen maksukortti. Kortilla voi hankkia välttämättömiä elintarvikkeita, kuten ruokaa ja hygieniatuotteita.

Hävikkiruoka-apu

Hävikkiruoka-apua jaetaan joka toinen tiistai Lohtaja-talossa. Ruokakassin noudosta tulee sopia aina diakoniatyöntekijän kanssa ruokajakoa edeltävänä päivänä. Ruokakasseja on jaossa vain rajallinen määrä.

Apua ja tukea voi kysyä diakoniatyöntekijältä, p. 050 3147 393.