Yhteys on ykkösasia myös kristityn suhteessa Jumalaan.

Viikon sanaan

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Vapaaehtoisena - Nuorilla on halu tehdä hyvää

30.3.2017
| Heli Järvi

Työpäiväni alkoi jälleen puhelimen kilinällä. Viestiääni kertoi, että minua oli tavoiteltu.
”Hei oisko mahollista päästä töihin sinne Kokkola-gospeliin?, luki nuoren kysymys hymiöin koristeltuna.
Nuori sai viestiinsä lyhyen ja ytimekkään vastauksen: ”Kyllä vain!”

Kuorolaisen kynästä – Itsensä haastamisesta

20.2.2017
| Mari Lehtiheimo

Minä pidän haasteista. Tämän olen todennut niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Turhaudun nopeasti, ellen keksi uusia tapoja haastaa itseäni. En tarkoita mitään extremeä, vaan enemmänkin minua ajaa eteenpäin suunnaton oppimisen ja kehittymisen halu.

Vapaaehtoisena - Diakoniatyön Katulähetyksessä

9.2.2017
| Jore Ruotsalainen

Toimiminen yhtenä vapaaehtoisena Katulähetyksessä merkitsee ensisijaisesti rinnalla ja vierellä kulkemista. Vapaaehtoinen on tarvittaessa käytettävissä: kuuntelee, tukee, neuvookin elämän eri alueilla.

Yhteisvastuun aika

8.2.2017
| Aila Viiperi

Olemme kasvaneet auttamisen ja lähimmäisenrakkauden yhteiskunnassa. Kun apua tarvitaan, sitä annetaan. Tästä yhtenä osoituksena on kirkon diakonian suurkeräys, Yhteisvastuukeräys. Vuodesta 1950 lähtien keräys on paitsi tuonut apua erilaiseen hätään myös nostanut esiin uusia avuntarvitsijaryhmiä.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Yhdessä – armo on yhteistä matkantekoa

2.2.2017
| Johanna Rönnkvist

Mitä ajattelit vuoden vaihtuessa? Eihän uusi vuosi välttämättä tuo muutosta entiseen, uuden edessä voi olla mihin aikaan vuodesta vaan. Mutta näin alkuvuodesta voisi olla oiva tilaisuus muuttaa itsessään ja elämässään jotakin sellaista, mikä ei toimi.

Improvisation

30.1.2017
| Kristina Klingenberg

I musiken används ofta improvisationer. Någon skapar i stunden musik genom att spela helt oförberett. Det händer att den som skall spela får temat strax före konserten eller mitt under en konsert. Resultatet blir ofta spännande. Men lika givande är det att ta del av en improvisation som är förberedd; där det finns en idé, en tanke bakom.

Att se i bilder

24.1.2017
| Kristina Klingenberg

I vår orgelförening Karlebynejdens Orgelvänner rf har vår styrelsemedlem, arkitekten Heikki Polso tagit fram en ny logo till vår förening.
Han har låtit oss ta del av själva processen och det har varit fascinerande att både se och läsa resonemanget som ledde fram till vår nya fina logo.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena kirkossa – palvellen vai palveltavana

| Tuula Kailajärvi

Muistan hyvin keskustelun, jonka kävin rovasti Mikko Himangan kanssa. Asia koski kirkon tulevaisuutta. Oli jälleen kerran tilanne, josta media totesi kirkon olevan kriisissä. Himanka muisteli hyvin rauhallisena ensimmäisiä papppisvuosiaan Kokkolassa. Hän kertoi, miten jumalanpalveluksiin osallistuminen oli niin vähäistä, että kaupungin kirkoon saapui sunnuntaisin sanankuuloon vain muutama henkilö.

Vierailu Tansaniaan - Turistina Tansaniassa

| Raija Kattilakoski

Lähde näin adventtiajan alussa nojatuolimatkalle kanssani Afrikan maahan, jossa on vuodesta 1948 ollut Suomen Lähetysseuran työtä ja joka on Suomen valtion pitkäaikaisin kehitysyhteistyökumppani.

Vierailu Tansaniaan - Lähettipariskunnan luona

| Raija Kattilakoski

Tervetuloa jatkamaan nojatuolimatkaa Tansaniaan. Viime helmikuussa olimme mieheni Matin kanssa kaksi viikkoa Tansaniassa. Matkan tarkoitus oli kyläily ystäväpariskunnan luona, jotka ovat Pohjois-Tansaniassa Arushassa ruotsalaisen lähetysjärjestön EFS:n työssä.