Uutislistaukseen

Piispa Jukka Keskitalo tarkastaa Lohtajan seurakunnan

Piispa tutustuu myös paikallisiin yrityksiin, palveluihin ja yhteistyökumppaneihin sekä asettaa kirkkoherra Antti Lapinojan virkaansa sunnuntain piispanmessussa 16.10.

Piispa Jukka Keskitalo.Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo seurueineen tekee piispantarkastuksen Lohtajan seurakuntaan 14. ja 16. lokakuuta 2022. Piispa Keskitalo asettaa myös Lohtajan uuden kirkkoherran Antti Lapinojan virkaansa sunnuntain piispanmessussa. 

Piispantarkastuksessa Keskitalo tapaa seurakunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia sekä tutustuu seurakunnan toimintaan. Piispa tapaa myös alueen yritysten, palveluiden ja työnantajien edustajia sekä kuulee heidän kokemuksiaan korona-ajalta, ajatuksiaan tulevaisuuden näkymistä ja yhteistyöstä seurakunnan kanssa.  

Piispantarkastuksessa tutustutaan muun muassa Marinkaisten kouluun ja puolustusvoimien harjoitusalueeseen Vattajanniemellä sekä vieraillaan Maatalousyhtymä Pietilän perunassa. Tapaamisissa seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa keskustellaan seurakunnan tilanteesta. 

 

Kaikki paikkakuntalaiset ja median edustajat ovat tervetulleita mukaan piispantarkastuksen aloitustilaisuuteen, joka pidetään perjantaina 14.10. kello 9 alkaen Marinkaisten rukoushuoneella, Vanha Rantatie 38.  

– Piispantarkastus Lohtajalle toteutuu nyt mielenkiintoisessa saumakohdassa, kun Lohtajan seurakunta on saanut useiden vuosien väliaikaisjakson jälkeen vakinaisen kirkkoherran Antti Lapinojan. On kiinnostavaa tutustua paremmin Lohtajan melko pieneen seurakuntaan ja nähdä miten sen toiminta osana Kokkolan seurakuntayhtymää on lähtenyt käyntiin, piispa Keskitalo toteaa. 

 

Lohtajan seurakunnan kirkkoherra Antti Lapinoja odottaa jo kovasti piispantarkastusta. 

– On ilo esitellä piispantarkastuksessa Lohtajan seurakuntaa, sen ihmisiä ja toimintoja, sujuvaa työyhteisöä sekä myös satoja vuosia vanhoja tiloja, joissa me toimimme. Piispantarkastus on seurakunnalle aina juhla, mutta toki siihen liittyy myös jännitystä. Samalla toimitettava virkaan asettamiseni herättää minussa monenlaisia tuntoja kiitollisuudesta aina oman keskeneräisyyden tuntemuksiin asti, Lapinoja kuvailee.  

  

Piispantarkastuksen huipennus on sunnuntaina 16.10. kello 10 alkava piispanmessu Lohtajan kirkossa. Välittömästi messun jälkeen on yleinen piispantarkastus, jossa piispa kertoo piispantarkastuksen johtopäätökset ja antaa arvionsa seurakunnasta. Messun jälkeen on koko kirkkoväelle tarjolla juhlalounas. Näihin sunnuntain tilaisuuksiin ovat kaikki tervetulleita. Piispanmessua voi seurata myös striimattuna Lohtajan seurakunnan Facebook-sivulla, ei YouTube-kanavalla, kuten aiemmin on informoitu.

  

Piispantarkastus on satoja vuosia vanha kirkollinen tapa, jonka mukaan piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa. Tarkastus osuu seurakunnan kohdalle noin kerran reilussa vuosikymmenessä, Lohtajan edellinen tarkastus oli vuonna 2010.

Piispantarkastus on kokonaisuudessaan noin vuoden mittainen prosessi, vaikka varsinainen piispan vierailu seurakunnassa järjestetään muutaman päivän aikana. Uudistunut piispantarkastusprosessi keskittyy tulevaisuuden näkymiin.  

Piispantarkastuksen eri tilaisuuksissa otetaan huomioon viranomaisten ohjeet terveysturvallisuudesta. 

Lue lisää piispantarkastuksen ohjelmasta tästä linkistä.

2022-10-10 09:23:00.0