Uutislistaukseen

Kälviän Kirkon Kesämusiikit soivat jälleen

Koronakevät muutti monia suunnitelmia. Vaikka monia kesän tapahtumia on peruttu, Kälviän Kirkon Kesämusiikit soivat juhannusviikolta alkaen.
Konserttisarjan aikataulu ja esiintyjät muuttuivat hieman, mutta avajaiskonsertti toteutuu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. 

Ensimmäisessä konsertissa 18. kesäkuuta kuullaan koraalimuunnelmia ja Raamatun kertomuksia barokin ajan kosketinsoittimella, cembalolla. Cembaloa soittaa Seinäjoella asuva cembalisti, urkuri ja kirkkomuusikko Tea Polso. 
Hän on saanut koulutuksensa Sibelius-Akatemiassa sekä vanhan musiikin että kirkkomusiikin koulutusohjelmissa. Hän toimii tällä hetkellä kanttorin töiden lisäksi etenkin kamarimuusikkona. 
Konsertin säveltäjäniminä ovat J.S. Bachin edeltäjät, saksalaiset Johann Kuhnau ja Johann Pachelbel. 
Kuhnaun Raamatulliset sonaatit kuvailevat Vanhan testamentin kertomuksia hyvin värikkäällä tavalla. Yksi kuultavista kertomuksista on nimeltään Daavidin ja Goljatin taistelu. Sonaatteihin on sisällytetty myös tuttuja virsisävelmiä, joita kuullaan niin ikään Johann Pachelbelin koraalipartitoissa. Näitä ovat Ach was soll ich Sünder machen (Tutkimaan oi Jeesus auta), Werde Munter, mein Gemüte (Kristus valo valkeuden) ja Was Gott tut, das ist Wohl getan (Herraamme aina luottaa saa). 

Sarjan toisessa konsertissa 2. heinäkuuta esiintyvät Kälviän barokkileirin taiteilijat, ja ohjelma muotoutuu leirin aikana.
Kolmas konsertti 30. heinäkuuta on kesävirsien ja orkesterin juhlaa, kun Käläviän Kapelli musisoi solisteinaan muun muassa Minna-Leena Lahti ja Neea Parpala. Yleisökin pääsee laulamaan orkesterin säestyksellä. 

Sarjan päättää 13. elokuuta hengellisten lauluhelmien ilta, jossa esiintyvät laulajat Sampo-Elias Asikainen, Maiju Heikkilä, Jenna Suvanto, Sampsa Vanhala sekä pianisti-urkuri Matti Pohjoisaho ja kanttori Markku Hekkala. Ohjelmassa on rakastettuja hengellisiä lauluja uusilla tuttavuuksilla höystettynä. 

Kesämusiikkisarjan konsertit alkavat klo 19. Ohjelman hinta on 2-20 euroa sen mukaan, mitä kukin kuulija arvelee kohtuulliseksi maksaa.

17.6.2020 13.49