Uutislistaukseen

Laavulta laavulle Lohtajalla

Jussinpauhan laavu Lohtajalla.

Lohtajan seurakunta ja Evankelinen lähetysyhdistys järjestävät  ensi viikon perjantaina kaikenikäisille sopivan vaellustapahtuman. 
Reitti kulkee suurelta osin merkittyä Karipolkua pitkin. Vaelluksen kokonaispituus on noin 5 kilometriä, ja sen voi kävellä tai pyöräillä joko kokonaan tai osittain. 

Laavuille on viitoitus Ohtakarin tieltä. Lähtöpaikka on Lohtajanjokisuulla oleva Kalarannan kota. Viimeiselle Jussinpauhan laavulle on Ohtakarin tieltä noin 400 metrin matka hyvää polkua pitkin. 

Kaikenikäisille sopiva vaellustapahtuma tukee lähetystyötä

Laavuilla on ohjelmaa ja pieniä tehtäviä. Vatunginjärven rannalla on ohjelman lisäksi myynnissä makkaraa, munkkeja, kahvia ja mehua. Maksaa voi käteisellä tai MobilePaylla. Tuotto menee Lohtajan seurakunnan nimikkolähetti Kari Tynkkysen työn tukemiseen. Vatunginjärven laavulla on mukana myös ELY:n aluejohtaja Satu Kivisaari.

Voit kulkea reittiä omalla aikataulullasi. Laavujen välimatkat ovat 1–3 kilometriä. Varaudu sään mukaiseen vaatetukseen ja hyönteissuojaan. 
Kävelijöille järjestetään tarvittaessa paluukyyti lähtöpaikkaan. Lisätietoja voi kysyä Vuokko Orjalalta, p. 050 545 4024.

Laavulta laavulle -vaellus Lohtajalla pe 18.8. klo 17–20

Teksti: Vuokko Orjala
Kuva: Elisa Karhula

2023-08-08 10:27:34.0