Uutislistaukseen

Musiikilla tehdään hyvää

Gospelkuoro valo Lohtajan kirkossa.

Riikka Peltola

Sunnuntaina Lohtajan kirkossa raikaa Hän pitää minusta huolen -konsertti, jossa kerätään kolehti Yhteisvastuu-
keräykselle. 
Konsertissa kuullaan Kokkolan seudun opiston Lohtajan yksinlaulukurssilaisten ja Gospelkuoro Valon esityksiä.
 
Yksinlaulajat
ovat valmistaneet ohjelmistoa Yhteisvastuukonserttia varten syksystä alkaen. Kurssin kahdeksasta opiskelijasta on konsertissa laulamassa kuusi. Osa heistä laulaa myös Gospelkuoro Valon riveissä. Laulajien opettajana toimiva Kirsi Koivisto säestää laulajia konsertissa.
- Ohjelmassa on sekä tuttuja melodioita, kuten Tuhansin kielin ja Kirkossa, että harvemmin kuultuja melodioita, lupaa Kirsi Koivisto. 

Gospelkuoro Valo on Lohtajan seurakunnan kuoro, jonka ohjelmisto koostuu hengellisen musiikin eri tyylilajeista. Yksi Gospelkuoro Valon tärkeimmistä tehtävistä on levittää Jumalan sanan lohdullista valoa musiikin avulla.
- Suurin osa kuoron noin 20 laulajasta on ollut mukana jo pitkään, mikä on mahdollistanut yhteisen soinnin ja yhteishengen pitkäjänteisen kehittymisen, kertoo kuoron johtaja Tiina Pietilä
- Kuoro on harrastuksena antoisa erityisesti yhteisöllisyyden vuoksi, mutta tietenkin tavoitteet, kehittyminen ja esiintymiset ovat tärkeä osa kuorotoimintaa. 
Yhteisvastuukonsertissa Gospelkuoro Valolta kuullaan sekä vanhaa tuttua että uudempaa ohjelmistoa monista elämän aiheista.

Kolehtikohteena oleva Yhteisvastuukeräys pyrkii tänä vuonna toimimaan nuorten kokeman väkivallan ja konfliktitilanteiden ratkaisussa sekä ehkäisemisessä. 
Lahjoituksilla puututaan kouluväkivaltaan, tehdään konfliktien sovittelua ja autetaan nuoria maailman kriisialueilla. Viidesosa keräystuotosta jää oman seurakunnan käyttöön. 

Hän pitää minusta huolen -konsertti 
su 12.2. klo 13
Lohtajan kirkossa

2023-02-09 10:37:00.0