Ruokakasseista apua ihmisten arkeen

Julkaistu: 26.03.2020

Kälviän seurakunnan diakoniatoimistosta on mahdollisuus saada EU-ruokaa, pakastettua seurakunnan ylijäämäruokaa tai maksusitoumuksia kauppaan sekä taloudellista apua kriisitilanteessa. Asiasta sovitaan puhelimitse tai sähköpostilla diakoniatyöntekijän kanssa.
Asiointiapua kauppaan tai apteekkiin järjestetään Kälviällä tarpeen mukaan. Yli 70-vuotiaille tai sairaana oleville kassi viedään oven taakse. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi diakoniatyöntekijälle, Leena Jämsä, p. 050 3147 375 tai leena.jamsa (at) evl.fi.
Seurakunnan työntekijät tarjoavat myös keskusteluapua puhelimitse, sähköpostin sekä some-kanavien välityksellä.

Kaikkiin muihinkin Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien diakoniavastaanottoihin saa yhteyden vain puhelimitse ja sähköpostilla. Katso tarkemmat soittoajat ja yhteystiedot seurakuntien kirkollisista tai kotisivuilta.
Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa riskiryhmissä oleville apua viedään resurssien puitteissa myös kotiin. Varsinaista järjestettyä ruokajakelua vältetään juuri nyt, mutta toimintaa erilaisen ruoka-avun antamiseksi mietitään yhteistyössä muiden auttajatahojen kanssa.

Kokkolan ruotsalaisen seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot ovat: Frida Laakso, p. 050 3147 286, frida.laakso (at) evl.fi sekä Annette Ståhl, p. 050 3147 331, annette.stahl (at) evl.fi.
Lohtajan seurakunta jakaa kaupan hävikkiruokaa Seurakulmassa keskiviikkona 1.4. klo 10-12. Voit myös ilmoittautua ruuan jakelijaksi seurakunnan työntekijälle, katso yhteystiedot kirkollisista.
Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa järjestetään ruokajakelua ja jaetaan EU-elintarvikkeita. Kaustisella valmiiksi pakattuja kasseja jaetaan seurakuntakeskuksen pääovelta, jonoja pyritään välttämään. Valmiiksi pakattujen kassien sisältöön ei ole mahdollista vaikuttaa, jotta niiden jakelu sujuu nopeasti. Katso tarkemmin Kaustisen ja Ullavan seurakunnan kirkollisista.