Ville Kotilainen haluaa isosena jakaa omia kokemuksiaan rippikoululaisille

Julkaistu: 16.07.2019

Parasta omalla riparillani viime kesänä oli kavereiden kanssa oleminen, yhdessä tekeminen ja Opitaan -hetkissä mielenkiintoiset aiheet, joita pohtia. Leirijaksolla tutustuin moneen uuteen ihmiseen ja tutustuin paremmin jo ennestään tuttuihin kavereihin.

Lähdin isoskoulutukseen, koska omat isoseni olivat ihan huippuja ja halusin antaa samanlaisen kokemuksen myös tulevien vuosien rippikoululaisille. Lisää intoa isoseksi lähtemiseen sain nuortenilloista, kavereiltani seurakunnassa, isoskoulutuksessa mukana olevilta ystäviltä ja myös nuorisotyöntekijöiltä.

Isostehtävässä K1-riparilla jäi mieleen erityisesti iltaohjelmien sekä isosryhmien/raamisten vetäminen. Iltaohjelmissa oli aina mukavaa ja ne jäivät hyvin mieleen, kun pääsi näyttelemään, vetämään kilpailuja ja laulamaan yhdessä. Isosryhmien vetäminen taas oli mieleenpainuvaa, koska näki kuinka rippikoululaiset pohtivat samoja asioita mitä itse vuosi sitten pohdin ja pystyin jotenkin elämään oman rippikouluni uudestaan.

Käsitykseni Jumalasta on muuttunut vahvasti elämäni aikana. Olen aina jollakin tavalla tiennyt, että Jumala on tuolla jossakin, mutta en ollut ennen omaa rippikouluani oikein varma asiasta. Rippikoulun aikana sain lisää vakuutusta asiasta ja isostehtäväni aikana uskoni on vahvistunut. Tunnustan, että uskon Jumalaan, joka lähetti Jeesuksen minulle Vapahtajaksi.

Odotan tulevalta konfirmaatiolta upeaa messua, ikimuistoista päivää, ystävieni kanssa iloitsemista… Toivon myös että, rippikoulumatkan päätyttyäkin tapaan konfirmoituja nuoria myös tulevaisuudessa nuortenilloissa, messuissa ja seurakunnan elämässä yleensäkin.

Teksti: Tatu Koutonen