Soi kunnaksi Luojan

Julkaistu: 10.07.2019

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi on viime vuosina konsertoinut useissa maailman merkittävimmistä konserttipaikoista, kuten Leipzigin Gewandhausissa, Moskovan Tšaikovski-salissa sekä Pariisin Notre Damessa. Euroopan lisäksi hän on konsertoinut myös USA:ssa, Kanadassa, Venäjällä, Aasiassa, Australiassa ja Filippiineillä.

Kiviniemi on esiintynyt useiden nimekkäiden orkesterien, kuten Moskovan kamariorkesterin, Moskovan sinfoniaorkesterin ja Suomessa Helsingin kaupunginorkesterin sekä Sinfonia Lahden solistina.

Lahden kansainvälisen urkuviikon johtajana Kiviniemi toimi 11 ja Lapuan Urku
festivaalin taiteellisena neuvonantajana 10 vuotta. Levytyksiä Kiviniemi on
tehnyt liki 200, ja saanut lukuisia levypalkintoja, muun muassa kaksi kulta-
ja yhden platinalevyn. Muista Kiviniemen saamista tunnustuksista mainittakoon maamme merkittävimmän musiikkipalkinto, Säveltaiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Kaustisen konsertissa esiintyy Kiviniemen lisäksi myös Kaustisen kirkkokuoro, ja myös kuulijat pääsevät laulamaan yhteisiä virsiä. Säveltäjänimiä konsertissa ovat muun muassa Bach, Sibelius, Merikanto ja Kiviniemi.

Kalevi Kiviniemi on toiminut lukuisten merkittävien kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa ja pitänyt mestarikursseja niin Suomessa kuin ulkomaillakin

Kalevi Kiviniemen Soi kunniaksi luojan - konsertti pe 12.7. klo 19 Kaustisen kirkossa. Ohjelma 10 e