Majataloillat ideoinut Pekka Simojoki vierailee Lohtajalla

Julkaistu: 30.01.2019

Gospel-muusikko Pekka Simojoki aloitti Majataloillat kotiseurakunnassaan Kangasalla. Kuva: Pekka Simojoen kotisivutMajataloilta on gospelmuusikko ja lauluntekijä Pekka Simojoen alulle panema matalan kynnyksen illanvietto kirkossa.
Majataloilloissa puhutaan evankeliumista tinkimättä, mutta modernisti, leppoisasti ja kohtikäyvästi.

Lohtajan kirkossa vietetään Majataloiltaa ensimmäistä kertaa torstaina 7. helmikuuta. Majataloiltaan on helppo tulla koko perheenä, sillä lapsia varten on kirkossa leikkinurkkaus ohjaajineen.
Penkissä ei tarvitse aikuistenkaan istua koko aikaa, sillä kirkossa on tarjolla kahvia ja pientä iltapalaa koko illan ajan.
Yhteislauluja laulattaa Houseband, jossa ovat mukana muiden muassa Samuel Lindell ja Juho Kotiaho.
Kolehti kerätään yhteisvastuukeräyksen ja Lohtajan seurakunnan nimikkolähettien hyväksi.

- Lämpimästi tervetuloa mukaan Majataloiltaan! toivottavat tapahtumaa valmistelleet Ilona Haverinen, Juha Haapaniemi ja Eetu Raittila.

Ensimmäiset sytykkeet majataloillalle löytyvät Namibiasta, jossa Pekka Simojoki vietti yhdeksän vuotta lapsuudestaan. Hänen vanhempansa olivat siellä lähetystyössä.
Afrikkalaisten iloinen ja mutkaton tapa kokoontua yhteen, laulaa, viettää aikaa, tarinoida ja joskus tanssiakin, teki häneen vaikutuksen.
Suomeen paluu olikin melkoinen kulttuurishokki, joka sai nuoren miehen miettimään, miten suomalaista kirkollista kult- tuuria voisi uudistaa.
Vuonna 1981 syntyi Afrikkalainen Gospelmessu, joka otettiin innostuneesti vastaan. Siitä alkoi uusien messujen aalto.

Riihimäellä asuessaan Simojoki aloitti Little Light -illat, joihin jopa jonotettiin.

- Silmiinpistävää oli niiden ihmisten määrä, joita ei yleensä kirkonpenkissä näkynyt, Pekka Simojoki kertoo.

Ilta ei ollut jumalanpalvelus sanan perinteisessä mielessä, vaikka mukana oli monia jumalanpalveluksen elementtejä.

- Monta kertaa kuuli silti jonkun sanovan: ”Minä en tahdo jaksaa niihin normaaleihin kirkonmenoihin, mutta nämä ovat minulle vähän kuin jumalanpalveluksia!”

Kun Simojoet muuttivat Kangasalle, Kangasalan kirkossa alkoivat Majataloillat. Tänään monissa seurakunnissa ympäri maata vietetään Majataloiltaa hyvin erilaisina toteutuksina.

Majataloilta ensi viikon
to 7.2. klo 19 Lohtajan
kirkossa. Houseband aloittaa klo 18.30.