Jukka Paananen yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi

Julkaistu: 24.01.2019

Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston järjestäytymiskokous pidettiin 24. tammikuuta. Kirkkovaltuuston 51 jäsenestä peräti 26 on uusia. Kokouksen avannut uuden kirkkovaltuuston vanhin valtuutettu Sakari Sykäräinen ennakoi, että toimikausi tulee olemaan suurten ratkaisujen aikaa, mikä vaatii vakavaa paneutumista asioihin.
Kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Jukka Paananen, joka on yksi uusista valtuutetuista. Varapuheenjohtajana jatkaa Hans Snellman.

Yhteisen kirkkoneuvoston jäseniksi vuosiksi 2019-2020 valittiin (suluissa henkilökohtainen varajäsen) Kokkolan suomalaisesta seurakunnasta Mauri Autio (Eero Klemola), Riitta Hänninen (Juha Teerikangas), Marjaana Leivo (Petri Taskila), Paula Pensaari (Mika Sarkkinen), Ilkka Suonsyrjä (Sirpa Läspä). Kokkolan ruotsalaista seurakuntaa yhteisessä kirkkoneuvostossa edustavat Torbjörn Sandell (Niklas Kankkonen) ja Nina Östman-Tylli (Catarina Silvander). Kaustisen ja Ullavan seurakunnasta yhteiseen kirkkoneuvostoon valittiin Raimo Myllymäki (Kari Hankikoski) ja Oili Salo (Tellervo Stenbäck). Kälviän seurakunnasta yhteiseen kirkkoneuvostoon valittiin Leena Hankaniemi (Harri Jylhä) ja Lohtajan seurakunnasta Pentti Hyyppä (Vuokko Orjala).
Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi toimikaudeksi 2019-20 Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on määrännyt Lohtajan kirkkoherran Juha Haapaniemen. Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi kirkkovaltuusto valitsi Hannu Kuusniemen.

Kirkkovaltuuston ensimmäisen kokouksen asialistalla oli vain henkilövalintoja. Valinnoista oli sovittu etukäteen yhtymän viiden seurakunnan valtuustoryhmien kesken.
- Puheenjohtajuuksia ja jäsenyyksiä on jaettu tasaisesti kaikkien kesken niin, että se toteuttaa vaaliin tulosta, totesi Antti Rytioja, joka valtuuston suurimman ryhmittymän valitsemana oli valittu selvittämään valintaprosessia.
Kokouksessa äänestettiin ainoastaan kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan kokoonpanosta, johon Anne Kellosalo esitti muutoksia. Esitys hävisi kuitenkin äänestyksessä äänin 6-41.

Jukka Paananen (vas.), Hans Snellman ja Pekka Hulkko

Kirkkovaltuuston edellinen puheenjohtaja Pekka Hulkko (oik.) jatkaa kirkkovaltuutettuna. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jukka Paananen (vas.), ja varapuheenjohtajana jatkaa Hans Snellman.

YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON HENKILÖVALINNAT

Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja 2019–2020
Paananen Jukka

Yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja 2019–2020