Diakonia-lähetyspiireissä vaalitaan ruohonjuuritason hyväntekeväisyyttä

Julkaistu: 28.11.2018

Lohtajalla vuosia toimineet diakoniakylätoimikunnat tempaisevat jälleen joulun alla ja muistavat kyläläisiä.
Kylätoimikunnat muistavat kylillä yli 75-vuotiaita Päivän tunnussana -kirjalla. Läheisensä menettäneille viedään kukka.
Osa kerätystä rahasta lahjoitetaan lähetystyöhön ja osa oman seurakunnan diakoniarahastoon. Diakoniarahaston kautta avustetaan oman seurakunnan alueella apua tarvitsevia.
Kyläläiset keräävät rahaa toiminnalla ja päättävät itse, mihin kerätyn rahan käyttävät. Tästä rahasta ei mene keräyskuluja, vaan se käytetään lyhentämättömänä oman kylän hyväksi sekä oman seurakunnan diakoniatyön kautta apua tarvitseville.
Rahaa kertyy esimerkiksi diakonia-lähetyspiirien kahvituotoista ja arpojen myynnistä.

Diakonia-lähetyspiirit  ovat  kylien  kohtaamispaikka  kaikenikäisille.  Lohtajan  Kirkonkylän ”dl-piiri” kokoontui leppoisissa merkeissä marraskuun alussa. Kuva: Riikka PeltolaDiakonia-lähetyspiirit ovat kylien kohtaamispaikkoja kaiken ikäisille. Piirissä voi hartauden pitää seurakunnan työntekijä tai vapaaehtoinen.
Kokoontuminen koostuu laulamisesta, hartaudesta, kahvittelusta, arvonnasta ja keskustelusta; hyvästä yhdessäolosta.
Joulun alla usealla kylällä järjestetään myös joulumyyjäiset, joista voi hankkia joululaatikoita, leipiä ja käsitöitä joulun aterioihin ja joululahjapaketteihin.

Mukaan voi tulla itselle mieluisella tavalla: keskustelemaan ja kahvittelemaan, ostamaan arpoja.
Mukaan voi tulla myös ideoimaan ja toteuttamaan toimintaa.

Teksti: Riikka Peltola