Vaalikoneesta apua ehdokasvalintaan

Julkaistu: 10.10.2018

Haluaisitko äänestää seurakuntavaaleissa, mutta et tunne ehdokkaita? Ota avuksi vaalikone.
Valtakunnallinen vaalikone on nyt avoinna äänestäjille osoitteessa seurakuntavaalit.fi/vaalikone. Vaalikoneen avulla voi tutustua ja taustoihin.
Vaalikoneen kysymykset ovat valtakunnallisia.
Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnista Kokkolan suomalainen seurakunta on hyödyntänyt mahdollisuutta myös paikallisiin kysymyksiin. Ne ovat vaalikoneen kysymyksistä viimeisinä.
Läheskään kaikki ehdokkaat eivät kuitenkaan ole mukana vaalikoneessa.

Valitsijayhdistykset esittäytyvät myös vaalilehdessä, joka jaetaan joka talouteen Kokkolan seurakuntayhtymän alueella keskiviikkona 24. lokakuuta.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys toteutetaan tiistaista lauantaihin 6.-10. marraskuuta.
Voit äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ympäri Suomen, mutta voit antaa äänesi vain oman seurakuntasi ehdokkaalle.
Jos olet muuttanut uuden seurakunnan alueelle 15.8. jälkeen, käytät äänioikeutta vanhassa seurakunnassasi.
Ennakkoäänestys kotona on tietyin edellytyksin mahdollinen esimerkiksi liikuntaesteisille. Kotiäänestys tulee varata kirkkoherranvirastosta.
Äänioikeus on 16 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä.

seurakuntavaalit.fi/vaalikone