Uutiset

Radio Dei tenttaa Oulun piispaehdokkaat

Julkaistu: 09.05.2018

Radio Dei tenttaa toukokuun aikana Oulun piispanvaalin ehdokkaat. Kanava toteuttaa tentit yhteistyössä Oulun seudulla ilmestyvän Rauhan Tervehdyksen kanssa. Tentit vetää vs. päätoimittaja Rebekka Naatus.
- Pukkaa viestijän tasapuolisuusmoodi päälle, eli laitetaan tulemaan aakkosjärjestyksessä, kiteyttää Rebekka Naatus Eurooppa-päivänä starttaavan vaalitenttisarjan lähtökohdan.

Oulun kolme piispaehdokasta ovat äänessä Radio Dein keskiviikkoaamuissa yksi kerrallaan 9. toukokuuta alkaen.
Vaalitenteissä nostetaan esiin Oulun hiippakunnan alueella asuvien seurakuntalaisten kannalta tärkeitä ruohonjuuritason kysymyksiä sekä tarkastellaan kirkon muutospaineita ja ristiriitoja.
Lähetyksissä kaivetaan esiin myös eroja piispaehdokkaiden profiileista siitä näkökulmasta, millaisia piispaehdokkaat olisivat koko kirkon ja yhteiskunnan näkökulmasta johtajina ja kirkon työntekijöiden kaitsijoina.
- Millainen teologi, somettaja tai kirkon rakentaja uusi piispa on? Naatus kysyy viitaten muutamiin tenttien teemoihin.
Rebekka Naatuksen ohella vaalitenttisarjan tuotannossa ovat olleet mukana Oulun seurakuntayhtymän tiedottaja Mervi Päivärinta ja Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen.
Oulun piispaehdokkaat

Piispanvaaliin on Oulussa asetettu kolme ehdokasta, Raudaskylän kristillisen opiston rehtori Jukka Hautala (kuvassa vas.), Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo ja Oulun Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen.
Oulun piispanvaalin ehdokasasettelu päättyy virallisesti maanantaina 21. toukokuuta.
Vaalin ensimmäinen kierros käydään keskiviikkona 15. elokuuta. Äänioikeutettuja vaalissa on noin 1 130. Äänioikeutetuista puolet on Oulun hiippakunnan pappeja ja lehtoreita. Toinen puoli muodostuu maallikkoäänestäjistä.

Oulun piispaehdokkaat Radio Deissä toukokuussa: Jukka Hautala 9.5., Jukka Keskitalo 16.5. ja Niilo Pesonen 23.5. Lähetykset keskiviikkoaamuisin kello 9. Uusinta kello 13 ja sunnuntaisin kello 20. Tentit ovat kuunneltavissa kaikilla Radio Dein taajuuksilla sekä Radiot.fi-palvelussa, jossa niitä voi kuunnella myös jälkilähetyksinä. Tentit löytyvät podcasteina myös osoitteessa rauhantervehdys.fi.