Usko

Vain ihan tavallista

Tuo otsikko ei mielestäni ole mitenkään myyvä tai edes raflaava. Meille kaikille ovat tuttuja moiset heitot: ”osta sitä tavallista”, "siellä oli ihan tavallista” tai ”tavallisia ihmisiä”. Mielestäni nuo sanonnat pitävät kuitenkin sisällään myös monta mukavaa ajatusta. Kun on ihan tavallista, ei tarvitse turhaan pingottaa, ei esittää olevansa jotain muuta, voi vain olla…itsenä. Me kaikki olemme kuitenkin ihan tavallisia, teemme suunnilleen samoja asioita, näemme maailmankin aika samalla tavalla.

Myös kirkossa on ihan tavallista, monesti kai kyllästymiseenkin asti. Ei suuria temppuja, mutta ehkä mukavia pikkuasioita, meidän kaikkien yhdessä tekemiä.

Antti LapinojaSeurakunnan jutut ovat ihan tavallista, arkista, kaikille kuuluvia. Kun me ihmiset olemme toisillemme ihan tavallisia, ovat hetkemmekin yhdessä siunatun tavallisia.

Kristus syntyi tavalliseen maailmaan tavallisten keskelle. Tuomaan tavallisille lohtua, rakkautta, armoa ja uskoa. Niitä tavallisen ihmisen arjen asioita, mutta silti niin taivaallisia… tavallisille.

Antti Lapinoja