Tytöt ja pojat (7-14-vuotiaat)

Tytöt ja pojat

Varhaisnuorisotyö 7-14 -vuotiaille

Useat varhaisnuorisotyön tapahtumat, kuten lastenlaulujen ilta, ovat yhteisiä lapsityön kanssa. Ekaluokkalaiset kutsutaan kevään lopussa kirkkoon siunattaviksi ja 10-vuotiaille järjestetään yhteiset syntymäpäiväjuhlat. Seurakunnan työntekijä vierailee satunnaisesti iltapäiväkerhossa.

Lohtajan kaikilla alakouluilla pidetään säännöllisesti seurakunnan päivänavauksia ja järjestetään kouluvierailuja. Alakoulujen oppilaat osallistuvat vuosittain seurakunnan pääsiäisvaellukseen ja lisäksi järjestetään erilaisia vierailuja kuten nukketeatteriesityksiä ja konsertteja. Reformaatio 2017 -juhlavuoden merkeissä pidettiin helmikuussa koulukinkerit.

Partiolippukunta Lohtajan Tesikuveljet toimii aktiivisesti. Seurakunta on lippukunnan taustayhteisö.

Donkkis Big Night alakoululaisille ja eskareille

Ilta sisältää Raamattuopetusta, toimintapisteitä, lauluja, haastatteluja, kisoja, Raamattu- ja karkkiarvonnan sekä nyyttärit, johon voi tuoda pientä naposteltavaa. Seurakunta tarjoaa mehua ja leipää. Tervetuloa kaikilta kyliltä. Järjestäjinä ovat seurakunnan kanssa Kansanlähetys (Sekl), Evankeliumiyhdistys (Sley) ja Lohtajan Teiskuveljet (partio). Donkkiksiin tarvitaan myös aikuisia ja nuoria toimintapisteiden toteuttajiksi.

Leirit
Varhaisnuorten leirejä järjestetään Sleyn Ohtakarin leirikeskuksessa ja pappilassa kesällä. Yhteistyössä Sleyn kanssa pidetään Ohtakarissa 4-7-luokkalaisille lokakuun alussa varkkujen Tyrskyleiri, maaliskuun alussa talvileiri ja huhtikuussa 1-4-luokkalaisten Hyrskisleiri. Seurakunta maksaa osan Lohtajan seurakunnan jäsenten leirimaksusta.

Leireille ilmoittaudutaan viimeistään viikkoa ennen leirin alkua sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta.

Ijäs Oili

Lohtajan seurakunta
Nuorisotyö Varhaiskasvatus Varhaisnuorisotyö

"Me saimme kädet toimivat
ja ajatukset rohkeat.
On työkin pelkkää iloa,
kun kanssamme on Jumala."
(Pekka Simojoki)

satunnaisesti

Pyhäseikkailu

Pyhäseikkailu on 1-6 -luokkalaisen kirjepyhäkoulu. Raamattuopetus on Pietu-pojan kirjeissä, joissa hän kertoo myös oman elämänsä seikkailuista ja sattumuksista. Pyhäseikkailussa tehdään yhteistyötä koulujen kanssa. Kaikki saavat syksyllä koulun kautta jaettavan kauden 1. kirjeen. Sen jälkeen kirje lähetetään postitse jatkoon ilmoittautuneille. Kesken kauden voi myös ilmoittautua mukaan. Pyhäseikkailu voi olla myös koululuokkien uskonnontuntien oheismateriaalina. Silloin kirjeet toimitetetaan suoraan kouluun ja jaetaan koko luokalle. Kirjeessä on tekstit lapselle ja vanhemmille sekä tehtävä, joka palautetaan koulussa olevaan laatikkoon. Kuukausittain arvotaan joka koululla palkinto tehtävän palauttaneiden kesken.