Tytöt ja pojat (7-14-vuotiaat)

Tytöt ja pojat

Varhaisnuorisotyö 7-14-vuotiaille

Toimintaa ja tapahtumia

Syksyisin taskulamppuseikkaillaan kirkon pihassa ja lauletaan kirkkossa Lastenlaulujen illassa.  Koulunsa aloittavat lapset siunataan kirkossa koulutielle eskarivuoden keväällä. Syksyllä ekaluokkalaiset tutustuvat kirkkoon viidellä aistilla ja 10-vuotiailla on yhteiset syntymäpäiväjuhlat.

Lohtajan kaikilla alakouluilla on säännöllisesti seurakunnan tarjoamaa ohjelmaa kuten päivänavauksia ja  kouluvierailuja. Alakoulujen oppilaat osallisvat vuosittain seurakunnan pääsiäisvaellukseen sekä nukketeatteriesitykseen tai konserttiin ja koulujen Kauneimpiin Joululaluihin ja koulukirkkoihin. Partiolippukunta Lohtajan Tesikuveljet toimii aktiivisesti. Seurakunta on lippukunnan taustayhteisö.

Donkkis- toimintailtoja kaikille alakoululaisille ja eskareille vuorotellen eri kylillä

Kevät 2019: Ti klo 18-20
22.1. Marinkaisten rukoushuoneessa                                                                                                                                                                    19.2. Lohtajan koululla

19.3.
Alaviirteen koululla                                                                                                     7.5. Marinkaisten rukoushuoneessaDonkkis

Ilta sisältää Raamattuopetusta, toimintapisteitä, Sakun ja Ruutin nukketeatteria, lauluja, haastatteluja, kisoja, Raamattu- ja karkkiarvonnan sekä nyyttärit, johon voi tuoda pientä naposteltavaa seurakunnan tarjoilujen lisäksi. Tervetuloa kaikilta kyliltä. Järjestäjinä ovat seurakunnan kanssa Kansanlähetys (Sekl), Evankeliumiyhdistys (Sley) ja Lohtajan Teiskuveljet (partio). Donkkiksiin tarvitaan myös aikuisia ja nuoria toimintapisteiden toteuttajiksi.

Lennokin rakentelua

Tytöt askartelevat

Leirit

Varhaisnuorten kesäleirejä on Sleyn Ohtakarin leirikeskuksessa ja pappilassa. Huhtikuussa (6.-7.4.2019) on 1-4-luokkalaisten Hyrskisleiri.

Leireille ilmoittaudutaan viimeistään viikkoa ennen leirin alkua nettilomakkeen kautta.

Ijäs Oili

Lohtajan seurakunta
Nuorisotyö Varhaiskasvatus Varhaisnuorisotyö

"Me saimme kädet toimivat
ja ajatukset rohkeat.
On työkin pelkkää iloa,
kun kanssamme on Jumala."
(Pekka Simojoki)

Pyhäseikkailu

Pyhäseikkailu on 1.-6.-luokkalaisen kirjepyhäkoulu. Raamattuopetus on Pietu-pojan kirjeissä, joissa hän kertoo myös oman elämänsä seikkailuista ja sattumuksista. Pyhäseikkailussa tehdään yhteistyötä koulujen kanssa. Kaikki saavat syksyllä koulun kautta jaettavan kauden 1. kirjeen. Sen jälkeen kirje lähetetään postitse jatkoon ilmoittautuneille. Kesken kauden voi myös ilmoittautua mukaan. Pyhäseikkailu voi olla myös koululuokkien uskonnontuntien oheismateriaalina. Silloin kirjeet toimitetetaan suoraan kouluun ja jaetaan koko luokalle. Kirjeessä on tekstit lapselle ja vanhemmille sekä tehtävä, joka palautetaan koulussa olevaan laatikkoon. Kuukausittain arvotaan joka koululla palkinto tehtävän palauttaneiden kesken.