Nuoret

Seurakunnan nuorisotyössä on monenlaisia juttuja nuortenilloista valtakunnallisiin suurtapahtumiin asti. Seurakunnan oma MUST-tapahtuma järjestetään helmikuun alussa  ja se on "must" eli pakollinen riparilaisille, ja muille toivottavasti myös myönteinen "must". .
MUST 2020 on Majatalo on Must! pe 7.2. klo 18 Lohtajan kirkko olohuoneenamme nuorille ja kaikenikäisille!
Juhani Tikkanen -bändi, Ville Orjala (liveyhteys Utsjoelle), paikallista ohjelmaa, pientä naposteltavaa, kolehti.

Nuorteniltoja  on säännöllisesti syksy- ja kevätkausina keskiviikkoisin klo 19 pääosin pappilan kerhotilassa (Alaviirteentie 105)  srk:n nuoppari on kerran kuukaudessa, kk.N 3. perjentai klo 17-20 Lohtajan koulun nuorisotiloissa Nuopparilla (Alaviirteentie 12).

Seurakunta pitää yläkoululla päivänavauksia ja koulupäivystystä. Yläkoulun oppilaat osallistuvat vuosittain seurakunnan pääsiäisvaellukseen, koulun Kauneimpiin joululaluihin sekä koulu aloitus- ja päätöskirkkoihin. 8-luokkalaiset osallistuvat palvelupäivään. Seurakunta järjestää konsertteja, lähetystyöntekijöiden vierailuja sekä tuntivierailuja.

Retket ja leirit
Nuorille järjestetään erilaisia retkiä. Perinteeksi on muodostunut marraskuinen matka Maata näkyvissä -festareille Turkuun. Kesän riparilaisille järjestetään jatkisviikonloppu syyskuussa ja lokakuussa syysloman alkaessa osallistutaan Myrskyleirille Ohtakarin leirikeskuksessa. Vuoden mittaan käydään myös rovastikunnan ja lähiseurakuntien nuorten tapahtumissa.

Jumalanpalvelus
Erityistapahtumien yhteydessä on nuorten omia messuja. Joka sunnuntai kutsutaan koko seurakuntaa, kaikenikäisiä, yhdessä kirkkoon jumalanpalvelukseen.

Tehtäviä tarjolla
Nuoria kutsutaan käyttämään lahjojaan; käsiä, jalkoja, päätä, korvia, suuta, olkapäätä ja sydäntä. Kaikkia tarvitaan; teetpä sitten musiikkia, ohjaat kilpailua tai pidät hartautta.

Isoskoulutus ja isosena toimiminen
Isoskoululutus alkaa syyskuussa ja koulutusta on kerran tai pari kuukaudessa  keskiviikkoisin klo 18 jatkuen nuortenillan. Seurakunnan nuorten toimintaan osallistuminen valmentaa myös isosen tehtävään. Isoskoulutus antaa nuorille valmiuksia toimia ryhmänohjaajina varhaisnuorten leireillä ja ripareilla. Lisäksi tarvitaan talkoolaisia  erilaisissa tapahtumissa.

Donkkis-avustajaksi
Nuoria tarvitaan avustajiksi Donkkis-iltoihin. Isoskoulutuksessa saa apua myös tähän tehtävään.

Ijäs Oili

Lohtajan seurakunta, Kokkolan seurakuntayhtymä
Nuorisotyö Varhaiskasvatus Varhaisnuorisotyö

Sanaa ja seuraa
pelejä ja pureskeltavaa
musaa ja muuta mukavaa.
Nuorten toiminta on suunnattu pian rippikouluun tuleville, rippikouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille.

Must

Kuva vuoden 2018 MUST-tapahtumasta

Tuu mukahan ja taho kaveriaki!

Nuotta