Musiikki

Musiikkitilaisuudet

Seurakunnassa järjestetään musiikkitilaisuuksia joka makuun. Syksystä kevääseen on mahdollisuus nauttia iltamusiikista. Tilaisuuksissa soi urkumusiikki sekä virret. Vähintään yksi urkukappale on sävelletty laulettavan virren pohjalta. Kesäaikaan järjestetään erilaisia konsertteja. Katso tapahtumakalenterista tulevat konsertit ja tapahtumat.

Kuorot

Lohtajan seurakunnalla ei ole varsinaista kirkkokuoroa, vaan jumalanpalveluksissa avustaa Lohtajan Sekakuoro, jota johtaa seurakunnan kanttori. Sekakuoro esiintyy vähintään kerran kuussa. Kuoro harjoittelee perjantaisin klo 19.

Gospelkuoro toimii musiikkipedagogi Tiina Pietilän johdolla (sijaisena musiikinopettaja Ilona Haverinen) ja harjoitukset pidetään Marinkaisten rukoushuoneessa klo 19.

Seurakunnan työntekijöistä koostuva lauluryhmä Nuotinvierestä esiintyy myös
satunnaisesti.

Lapsikuoro harjoittelee kaksi-kolme kertaa kuukaudessa perjantaisin klo 16-17
Marinkaisten rukoushuoneella. Kuoroa vetää musiikkipedagogi Tiina Pietilä (sijaisena musiikinopettaja Ilona Haverinen). Kuoroon voi ilmoittautua Lohtajan kirkkoherranvirastoon.

Lapsikuoro

Urut

Urut ovat lännen kirkon tärkein jumalanpalvelussoitin. Ensimmäiset tunnetut liturgiset urkusävellykset ovat 1300-luvulta. Kanttori on vastuussa jumalanpalveluksen urkumusiikin valinnasta ja esittämisestä. Jumalanpalveluksissa kanttori soittaa alku-, vastaus- ja loppumusiikkina erilaisia urkuteoksia.

Gyülvészi János

Lohtajan seurakunta