Lohtajan seurakuntakoti

Seurakuntakodin on suunnitellut ja piirtänyt seinäjokinen arkkitehti Aulis Jääskeläinen vuonna 1974. Aluksi malli oli tasakattoinen, mutta 1990-luvulla katto muutettiin harjakatoksi. Myöskin sisällä tehtiin remontti niin, että sisääntulo muutettiin talon päädystä etupuolelle sekä eteisestä ja ruokailutiloista poistettiin väliseiniä. Näin saatiin lisää tilaa ja avaruutta sekä ruokailutiloihin että vaate-eteiseen.

Seurakuntakodilla pidetään miltei kaikki vainajien muistotilaisuudet, joskus hää- ja kastejuhlia sekä muun muassa kokouksia ja seurakunnan hengellistä tilaisuuksia. Tiloissa on myös diakoniatoimisto, jossa on diakoniavastaanotto.

Salin seinällä on entisten kirkkoherrojen valokuvat sekä Lohtajalaisen Eija Jukkolan kudonnainen Elämän pelto ja Liisa Leppiniemen maalaus Katso ihmistä.

Seurakuntakodissa on 80 istumapaikkaa ja 100 pöytäpaikkaa sekä valkokangas, videotykki ja äänentoisto.

Varaukset kirkkoherranvirastosta,
ti-ke klo 9-13, to klo 14-18