Kaste

Kasteessa ihmisestä tulee sekä kotiseurakuntansa että maailmanlaajuisen kirkon jäsen. Kasteen perustana on Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky.

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
Matt. 28:16-20

Kaste on Kristuksen asettama sakramentti ja kristittynä olemisen perusta. Luterilaisessa kirkossa, kuten kaikissa vanhoissa kirkkokunnissa, kastetaan kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Aikuiskasteen saa aikuinen, joka haluaa liittyä kirkon jäseneksi ja jota ei ole kastettu.

Kasteeseen perustuvat muut kirkolliset toimitukset. Kaste on liitto Jumalan ja ihmisen välillä. Kaste on ilon juhla, jossa kiitetään elämän antajaa.

Lohtajan seurakunnalla on kastepuku lainattavaksi. Voitte sopia sen käytöstä emännän kanssa p. 050 3147 581.

Lisätietoa kasteesta Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta tai kirkkoherranvirastosta.

Suosituimpia kastevirsiä voit kuunnella täältä

Jumala, Isämme
Sinä annat meille elämän lahjaksi. Kiitos sinulle siitä,
että suljet tämän lapsen hoivaasi ja suojelukseesi.

Ota hänet kasteen armoliittoon,
jossa Jeesuksen rakkaus on todellista elämän kaikissa vaiheissa. Hän on nyt hauras ja heikko, ole sinä hänen kanssaan ja kanna häntä sylissäsi.
Valaise koko hänen elämänsä. Kuule meitä
Jeesuksen Kristuksen tähden.