Avioliittoon vihkiminen

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta. Liitto ei ole kiinni vain ihmisistä, vaan Jumala siunaa yhteistä elämää.

Kirkkohäiden perusedellytyksenä on, että sekä morsian että sulhanen ovat rippikoulun käyneitä, konfirmoituja evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä. Toinen pariskunnasta voi olla myös jonkun muun kristillisen kirkon tai yhteisön jäsen.

Välttämättömiä kirkolliseen vihkimiseen liittyviä asioita ovat:
* avioliiton esteiden tutkinta, kansanomaisemmin kuulutukset
* papin, kanttorin ja vihkipaikan varaaminen
* kaksi todistajaa
* sormus

Häät voivat olla suuret, juhla suvun ja ystävien ympäröimänä, tai pienimuotoiset, vaikka vain todistajien läsnäollessa. Mutta aina häät ovat juhlahetki arjen keskellä.

Täältä löydät lisää tietoa vihkimisestä ja häiden järjestelyistä.

Pappi, kanttori ja vihkipaikka varataan kirkkoherranvirastosta, Alaviirteentie 105, avoinna ti-ke klo 9-13, to klo 14-18.

Vihkipaikkana voi toimia muukin kuin kirkko, esimerkiksi toimituskappeli, seurakuntakoti tai yksityiskoti. Myös hääjuhlaa varten voit varata seurakunnan tilan.

Kokkolan seurakuntayhtymän alueen vuokrattavat juhlatilat.