Diakonia

Diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen pohjautuvaa rinnalla kulkemista elämän eri tilanteissa, niin suruissa kuin iloissakin.

Diakoniatyö on rohkaisua jaksamaan, toivon etsimistä, huolien jakamista. Diakoniatyö tarjoaa keskusteluapua ja rinnalla kulkemista erilaisissa elämäntilaissa. Pyrkimyksenä on ihmisen kokonaisvaltainen kohtaaminen. Vaikeuksien kanssa ei tarvitse jäädä yksin!

Diakoniatyön keskeistä toimintaa ovat:

• vastaanotto
  • Juttukaffila
  • kotikäynnit
  • laitosvierailut
  • syntymäpäivätervehdykset
  • kerhot ja piirit
  • sururyhmä läheisensä menettäneille

Lisäksi järjestetään retkiä, leiripäiviä, kirkkopyhiä, myyjäisiä ja tempauksia. Osa erityisryhmien toiminnasta on rovastikunnallista ja naapuriseurakuntien kanssa yhteistä. Kirkon vuosittaisen suurkeräyksen, Yhteisvastuukeräyksen yhteydessä järjestetään monipuolista toimintaa ja yhdessä jakamista!

Viranhaltijan lisäksi työtä tekee runsas vapaaehtoisten joukko, kuten diakoniakylätoimikunnat eri kylillä. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Jouluavustus 2020

Seurakunnan diakoniatyö jakaa jouluavustusta taloudellista apua tarvitseville. Voit täyttää alla olevasta linkistä hakemuksen ja avata siinä lyhyesti omaa elämän tilannettasi sekä millaista apua tarvitset. Hakemuslomake sulkeutuu 1.12. Diakoniatyöntekijä on yhteydessä hakijaan 13.12. mennessä.

Voit täyttää avustushakemuksen täältä.

Kupsala Maija

Lohtajan seurakunta, Kokkolan seurakuntayhtymä