Voi kuinka kauan ystävältä saadun kukan annetaankaan kuivua maljakossa!

Viikon sanaan

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Viestinnän vinkkeli - Täyttä hepreaa Kokkolassa

30.1.2013
| Aune-Inkeri Björkström

Täyttä hepreaa

"Se on minulle täyttä hepreaa", tavataan sanoa uppo-oudosta asiasta. Kukahan tuonkin sanonnan on keksinyt? Osaahan jokainen suomalainen ainakin muutaman sanan hepreaa!
Jumalanpalveluksessa laulamme puhtaalla heprealla halleluja ('ylistäkää Herraa'). Ensimmäisenä adventtina kiiruhdamme kirkkoon laulamaan - oikeastaan rukoilemaan - hoosiannaa ('hosha-na', 'auta', 'pelasta').
Suomalainen etunimistökin perustuu pitkälle Raamatun heprealaisiin nimiin - ja niillä kaikilla on merkitys. Omasta suvustani löytyy ainakin Aabraham, Samuel, Hanna, Elias, Joona, Saara, Johannes, Sakari, Mirjam, Mikael...

Kommentoi | 6 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Minä näen sinut – Matkalla

22.1.2013
| Aila Viiperi

Joka toinen maanantai-ilta kokoontuu KEVA-kerho Koivuristissä.  Kerho on seurakunnan ryhmä eri-ikäisille  kehitysvammaisille.
Kun olen kerännyt palautetta kerhon luonteesta, sen hyvistä ja huonoista puolista, vastaukset ovat olleet samansisältöisiä.  Tärkeitä asioita ovat ystävät, joiden kanssa olla yhdessä sekä se, että kerhossa puhutaan Jeesuksesta.  Toiveina ovat  keskustelujen ohella askartelut.  Kerhokerrasta halutaan jokin muisto kotiin vietäväksi.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Minä näen sinut - Saavu

17.10.2012
| Aila Viiperi

Millainen on toiveidesi kirkko? Tähän kysymykseen saa monenlaisia vastauksia. Vastauksissa korostuvat kirkon sanoman selkeys, osallistumismahdollisuus sekä tunne hyväksytyksi tulemisesta. Toiveiden kirkossa ilosanoma Jeesuksesta on esillä puheissa ja lauluissa. Toiveiden kirkossa on jokaisen hyvä olla.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Minä näen sinut - Turvassa

26.9.2012
| Aila Viiperi

"Hiljaa hyvä tulee" tai "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", sanotaan.  Toivon, että sanonnat toteutuvat.  Yli vuoden ajan olemme työryhmässä miettineet, keskustelleet ja suunnitelleet ensi vuoden syyskuussa olevaa valtakunnallista kehitysvammaisten kirkkopyhää.

Olen kiitollinen seurakuntaneuvostolle, joka antoi myönteisen päätöksen Kokkolan suomalaiselle seurakunnalle toimia juhlan isäntäseurakuntana. Erityisen iloinen olen päätöksestä kaikenikäisten kehitysvammaisten ystävien puolesta. Myös heille avautuu mahdollisuus olla toteuttamassa juhlaamme - ei vain osallistujina, vaan toimijoina eri tehtävissä.

Kommentoi | 5 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget